petak, 28. ožujka 2014.

Zanimljiv i neobičan hobi odvija se u domu Lukića

Prijedorčanka Biljana Lukić (37) majka dvoje djece, još prilikom prvog poroda razmišljala o je o stvarima kojima bi mogla da se zanima, a usput da je blizu svoje bebe. Kroz misli joj je sinula ideja izrade bebi otisaka. Gledala sam sličnu emisiju na televiziji i svidjelo mi se uglavnom jer se na taj način čuva uspomena iz jednog dijela života nama dragih osoba rekla je Lukićeva za naš portal.
zavrsni-rad
Uz pomoć svoje djece,malih rođaka i drugara, pravila je otiske, pratila greške i mogućnosti. Da bi nakon izvjesnog vremena, brojnih istraživanja i testiranja počela raditi otiske prvim zainteresovanim roditeljima. Danas je spojila ugodno s korisnim, a može nešto i da zaradi.
Na ovaj način želim da ohrabrim sebe i druge, da ih inspirišem da mogu da potaknu u sebi kreativnu stranu, da zajedno sa svojom djecom razvijaju ljubav, stvaralaštvo, a samim tim i samopouzdanje koje je potrebno i nama velikima, a pogotovo našim najmlađima. Ssve to uz zabavu i uživanje kaže Lukićeva.
Kad neko pozove  dolazim na adresu i uzimam bebi otiske. Postoji mogućnost i da se dođe kod nas kući, da se nađemo u igraonici, negdje vani kad je lijepo vrijeme ili bilo gdje drugdje gdje ne opterećujemo bebu, ali ni roditelje.
Sama procedura uzimanja otiska je brza, bezopasna i neuznemiravajuća. Proces traje 15 do 20 minuta, a proizvod je gotov za 5 do 7 dana.
otisak
Ramove radimo suprug i ja, prilagođavajući ih veličini otiska. Otisci se mogu napraviti od prvog dana starosti bebe, a gornja granica ne postoji.
Pored toga Lukićeva izrađuje  i 3D čestitke sa gotovim malim stopalima za svečane prilike.

Nema komentara:

Objavi komentar